Prijatna atmosfera uz ukuse Mediterana

Konoba Katič je u kamenoj kući, tipičnoj za Mediteran, ispred koje je prostrana terasa. Brzo ćete se stopiti sa prijatnim ambijentom restorana. Zapazićete ono što malo koji restoran ima – u našoj bašti raste 7 tankih stabala, koje daju prijatan hlad, a svojim zelenim sitnim lišćem stvaraju odmorište za oči i dušu.

            

Tu je i cvijeće i fenjeri koji uz zvuke lagane muzike prave onaj štimung svojstven jadranskoj rivi. U onim mesjecima kada su večeri i jutra prohladna, konobari (a možda i gažda) će vas ogrnuti ćebićima.

Kuhinja radi od februara do novembra, a tokom cijele godine gosti rado svoju jutarnju kafu ispijaju kod nas. Mještani će proćakulati o svakodnevnim temama, a turisti će u miru gledati u ostrva i upijati miris mora, šum lišća i cvrkut ptica.

Evo kako smo nastali…

Vlasnik je mještanin, koji potiče iz ribarske porodice. Iz kuće je ponio istančan ukus za dobru hranu, zna da cijeni ribarski zanat, voli da sa prijateljima posjedi uz čašicu, dvije i da boemski posmatra svijet oko sebe. I tako, te godinama građene vrijednosti je 2011. godine pretočio u svoju konobu, i gostima dočarao ono što i sam živi.

Poznati slikar, Savo Mijač Brile mu je podario sliku sa imenom konobe, urađenu na komadu drveta.