Konoba Katič je svoje mjesto našla u samom srcu Petrovca, na sredini Donje ulice. Ono po čemu se prepoznaje Petrovac je baš ta „donja ulica“, kako mještani zovu šetačku ulicu koja se prostire cijelom dužinom gradske plaže, i gleda na dva bisera – dva ostrva, Katič i Svetu Neđelju.

Nema osobe da je prošla Petrovcem, a da nije spazila baš ono čime se mi ponosimo – akvarijum-vitrinu sa živim rakovima i školjkama i rashladnu vitrinu sa svježom, tog dana ulovljenom ribom.

Gazda zna šta valja, a ribari znaju kome da ponude orade, brancine, gofa, pa i sabljarku, tunu… i šta već se uhvati u ribarsku mrežu i zakači za mamac.

Pogledajte našu gastronomsku ponudu

Može vam se desiti da dok sjedite u bašti konobe vidite ribare kako donose svježu ribu i plodove mora u restoran. Ko jednom proba svježe specijalitete, pripremljene na gradele, lešo ili u soli… vazda će cijeniti kvalitet.

Evo kako smo nastali…

Vlasnik je mještanin, koji potiče iz ribarske porodice. Iz kuće je ponio istančan ukus za dobru hranu, zna da cijeni ribarski zanat, voli da sa prijateljima posjedi uz čašicu, dvije i da boemski posmatra svijet oko sebe. I tako, te godinama građene vrijednosti je 2011. godine pretočio u svoju konobu, i gostima dočarao ono što i sam živi.

Poznati slikar, Savo Mijač Brile mu je podario sliku sa imenom konobe, urađenu na komadu drveta.